Номинираният за "Оскар" актьор Робърт Форстър, познат ни от "Джаки Браун" на Куентин Тарантино и сериалите "Туин Пийкс", "Последният мъж на света" и "В обувките на Сатаната" е починал снощи в дома си на 78 години и след участие в над 100 филма и сериала. През последните години той се е борил с тумор на мозъка.

Смъртта на актьора е настъпила в деня, в който стрийминг платформата Netflix пусна последния филм с негово участие - "Ел Камино". Филмът е продължение на хитовия сериал "В обувките на Сатаната", в който Форстър играеше специалиста по "изчезване на хора" Ед Галбрейт, който може да осигури нова самоличност и втори шанс на всеки престъпник. Актьорът влезе отново в същата роля за филма на Винс Гилиган и участва в две от най-важните и запомнящи се сцени. За съжаление това ще остане и последната му роля.

Снимка: Getty Images

Робърт Форстър започна кариерата си във филма от 1967 г. "Отражения в златисто око" на режисьора Джон Хюстън, в който главните роли се изпълняваха от Марлон Брандо и Елизабет Тейлър. Най-голямото постижение в кариерата му е участието му във филма "Джаки Браун" от 1997 на режисьора Куентин Тарантино. За този филм Форстър беше номиниран за наградата 'Оскар" за поддържаща роля, но не успя да я получи. През 2017 беше избран и за новите епизоди на култови сериал "Туин Пийкс", а в сериала "Последният мъж на света" играе бащата на главния персонаж в историята.

Актьорът има четири деца и четирима внуци.