Името е основното послание, с което човек се представя пред света. Затова неговият избор е особено важен. Често се случва децата да получават имена на герои от филми, актриси, личности, поставили рекорд или такива, които са известни в своето време. Имена храни също са сред известните. И ги избират известните. Ето кои. 

Дрю Баримор кръщава дъщеря си Олив (маслина).
Как избира името? Докато е бременна в третия месец от бившия си съпруг Уил Копелман, четейки книга, мъжът й казва – „Бебето ни в момента е голямо, колкото маслина.“ Фразата е ключова и за двамата, които на мига харесват това име за бъдещото си дете.

Дъщерята на Кортни Кокс се казва Коко. Тя може и да не е кръстена точно на какаото, но името звучи доста близко. Баща й Дейвид Аркет казва за избора на име – "Това е нещо като абревиатура, идваща от КОртни КОкс. Решихме, че ще е доста сладко да я кръстим така.“  

Когато Гуинет е бременна, бащата на детето й – Крис Мартин, споделя, че ако бебето е момиче, иска да се казва Епъл (ябълка). Звучало му сладко и предизвиквало в съзнанието му приятна пасторална картина. Освен това ябълките са полезни и символ от Библията.

Синът на Беър Грил се казва Хъкълбери. Приключенското име всъщност е смес от името на приятеля на Том Сойер и на дивия плод боривинки (berry), които екстремисът обожава.