Ако имате малки деца, вероятно сте чували за прасето Пепа. Един от любимите анимационни сериали на най-малките вече включва и гей двойка – две бели мечки лесбийки.

Сериалът, който се излъчва от 2004 г., разказва за ежедневните дейности на прасенцето Пепа и приятелите ѝ. Кратките епизоди запознават децата с дейности и предмети, с които ще се сблъскат в ежедневието си.

В един от новите епизоди се появяват две бели мечки, които заедно отглеждат мече. То обяснява на другите малки животни, че има две майки – една, която е лекар и друга, която обича да готви.

Новите персонажи в обичаното британско шоу предизвикаха разнопосочни реакции. Някои от зрителите поздравиха създателите за решението им да включат еднополова двойка, но други изразиха възмущението си, че такава тема се показва на децата.

В някои страни по света темата за еднополовите отношения все още се счита за табу. Тази седмица Саудитска Арабия официално предупреди Netflix, че нарушават моралните стандарти на исляма, като създават филми и сериали, включително за деца, които показват ЛГБТИ отношения.