Продължаваме с поредицата интересни предложения за столични барове, където да отморите след работа или през уикенда с приятен коктейл.
Днес жегите навън, а и в офиса, са все така големи, така че решихме да ви представим една свежа рецепта за коктейл, съдържащ водка, чиято основа е на базата на сезонен, пресен и много сочен плод – прасковата.
Коктейлът, който следва е част от лятното меню на master-барманите на The Cocktail Bar.
Съставки:
60 мл водка
15 мл прясно изцеден лимонов сок
15 мл захарен сироп
1 средно голяма праскова
Джинджифил
Битер от целина (1-2 капки)
Щипка сол
Приготвяне:
Прасковите се намачкват и се пасират заедно със захарния сироп, след което се изсипват в шейкър с кубчета лед и се добавя лимоновия сок. Получената течност се прецежда в чаша с високо столче. Коктейлът може да се декорира с резенче изсушена праскова, която се свива на фунийка, за да се поставят парченца пресен корен от джинджифил.
Бонус: