Продължаваме с поредицата интересни предложения за столични барове, където да отморите след работа или през уикенда с приятен коктейл.

Днес жегите навън, а и в офиса, са все така големи, така че решихме да ви представим една свежа рецепта за коктейл, съдържащ водка, чиято основа е на базата на сезонен, пресен и много сочен плод – прасковата.

Коктейлът, който следва е част от лятното меню на master-барманите на The Cocktail Bar.

Съставки:

60 мл водка

15 мл прясно изцеден лимонов сок

15 мл захарен сироп

1 средно голяма праскова        

Джинджифил

Битер от целина (1-2 капки)

Щипка сол

Приготвяне:

Прасковите се намачкват и се пасират заедно със захарния сироп, след което се изсипват в шейкър с кубчета лед и се добавя лимоновия сок. Получената течност се прецежда в чаша с високо столче. Коктейлът може да се декорира с резенче изсушена праскова, която се свива на фунийка, за да се поставят парченца пресен корен от джинджифил.

Снимка: Евгений Милов

 

 

Бонус: