Поп звездата Лана Дел Рей изтри всичките си профили в социалните мрежи - включително Инстаграм, Фейсбук и Туитър - за да се съсредоточи върху други начинания и да си осигури повече поверителност.

В черно-бял видеоклип, публикуван в Инстаграм в събота, авторката на албума "Chemtrails Over the Country Club" благодари на феновете си за подкрепата и обясни решението си да изтрие профилите си.

"Просто исках да ви уведомя, че утре ще деактивираме профилите си в социалните мрежи и това се налага просто защото имам толкова много други интереси и други неща, които върша, които изискват поверителност и прозрачност", каза Дел Рей.

Клипът, който трае близо три минути, има над един милион гледания към момента, в който певицата го публикува в Инстаграм, където има повече от 20 млн. последователи.

Въпреки изтриването на профилите си в в социалните мрежи, Лана Дел Рей увери феновете си, че ще продължи да прави музика и в бъдеще. Тя също така потвърди, че работи по издаването на поетични книги и албум с рецитиране.

Към края на видеоклипа си Дел Рей отново споменава, че се нуждае от повече поверителност.

"Искам да ви благодаря от сърце, че продължавате да ме виждате чрез музиката ми", казва Дел Рей. "Засега просто мисля да запазя кръга си малко по-тесен и да продължа да развивам някои други умения и интереси."

"Наистина ми хареса да споделям с вас всички тези малки неща и наистина съм благословена - така че ви благодаря", допълва тя. "Отписвам се".