В йогата наричат челната стойка ширшасана. Това е една от т.нар. кралски пози. Има силно успокояващо и терапевтично действие. За да успеете да я направите, се иска време, практика, мобилност на тялото и, разбира се, желание.

За стойката на глава казват, че е позата, с която най-лесно можем да сменим гледната точка към живота. И когато ни се струва, че нещата не вървят по план, е достатъчно само да се обърнем с главата надолу и всичко да си дойде на мястото. Открихме за кои красиви българки смяната на гледната точка по този начин е лесна практика.

Д-р Неделя Щонова

Водещата на "Духът на здравето" в "Преди обед" не само говори на медицински теми, но и самата тя води здравословен начин на живот. И спортът, разбира се, е неделима част от това.

Синеоката невроложка спортува активно от 6-годишна - плува, язди, занимава се с балет, фитнес, туризъм, пилатес, кара ски и др.  

Снимка: facebook.com/nellyish

Славена Вътова

Мис България 2006, водеща, инфлуенсър и майка, спортът не спира да е част от ежедневието на Славена Вътова. В сторита в инстаграма си красавицата често споделя серии от упражнения, които изпълнява вкъщи, за добра форма. За съжаление старият й профил с богат архив наскоро беше подложен на хакерска атака и много от видеата изчезнаха. 

Освен с кондиционни тренировки и тренировки с тежести, Славена се занимава и с йога. А стойката на глава е нещо, което прави красиво.

Вили Марковска

От дълго време актрисата се занимава и с йога практика. Дори е сертифицират инструктур по хатха йога. Преподава още йога за начинаещи, йога нидра и ин йога.

Ето кои други известни български личности още са с гъвкаво тяло: