Кортни Кокс разкри, че колкото повече години трупа в живота си, толкова повече осъзнава, че любовта е най-ценното нещо. Актрисата говори открито за съпруга си, дъщеря си, ролите си и новото си бизнес начинание в интервю за "Пийпъл". 

Като една истинска Моника – педант в почистването и подреждането, актрисата започва ново бизнес начинание с продукти за почистване и грижа за дома.

Марката, под която могат да бъдат намерени, е Homecourt.  В началото идеята й била да предлага само луксозни свещи. За нея обаче домът е едно от най-важните неща в живота на човек. По тази причина решила да увеличи гамата от продукти.

Така на пазара се появяват сапун за ръце, препарати за съдове, за почистване на повърхности, крем за ръце и ароматизатор за стаи. Всички те са в луксозни черни бутилки с дискретен надпис. Продуктите са с аромат на роза, мента или нероли.

Кортни се разделя със съпруга си Дейвид Аркет през 2012 г.

Двамата имат дъщеря Коко, която отглеждат на принципа на споделеното родителство.

Актрисата следва само едно правило в това отношение - дъщеря й да се чувства добре.

"Не смятам, че правилно родителите да си делят детето за празниците по-равно. По-скоро е нужно да се съобразят с това къде иска тя бъде то." - споделя своята философия звездата от "Приятели".

За дъщеря си Коко актрисата разказва, че е изключително забавна. Когато двете са заедно, пеят, танцуват, а понякога дори й позволява да не ходи на училище. 

„Дъщеря ми е много е добра в извиненията. Трябва да си запазвам съобщенията, които ми е писала, защото те наистина си Уоу!"

От 2014 г. мъжът в живота на Кортни Кос е музиканта Джони Магдейд.   

През същата година тя се сгодява за него, но по-късно годежът е разтрогнат. Въпреки това продължават да са заедно. Появиха се дори слухове, че ще има сватба, а актрисата Дженифър Анистън може да е кума. 

„Научих да не приемам всичко лично. Хората постъпват по един или друг начин просто защото имат свои собствени чувства, или пък нещо там в миналото. Колкото повече остарявам, толкова повече научавам, че любовта е безценна!" - споделя актрисата. 

Една от първите роли на Кортни Кокс е във филма „Писък“, където играе журналистка. Талантът й блести и в римейка на продукцията.

„Хареса ми преживяването, което имах със снимките на филма и исках да ми се случи пак“ – споделя тя в интервю за изданието. „Пийпъл“.