Двадесет и третият Виенски благотворителен бал в София ще се проведе на 23.03.2024 г. под патронажа на кметовете на Виена и София и посланичката на Република Австрия в България Н. Пр. г-жа Андреа Икич-Бьом. Той ще посрещне своите гости в зала „София“ на хотел „Маринела“.

Снимка: Виенски клуб

Това важно събитие в културния календар на София е същевременно и място за среща на икономиката, политиката и дипломацията и дава съществен принос за развитието на приятелството между двете столици. През 2024 г. повече от 35 виенски бала ще се проведат по целия свят и един от тях е в София. И тази година Община Виена изпраща подарък за дамите, които ще присъстват на Виенския бал.

По традиция събитието се организира от сдружение Виенски клуб. Организаторите са се постарали да пренесат виенската атмосфера в София не само със специалното меню, но и с богата музикална програма.

С приходите от продажбата на кувертите (250 и 300 лева) ще бъде подкрепено сдружение „Педиатри за бъдеще“, което организира семинари за студенти по медицина от 5-и и 6-и курс, както и за млади лекари и специализанти. Сдружението следи и провежда обучения за новите тенденции и развития в медицината, като например иновации в медицинските технологии, персонализирана медицина, използване на изкуствен интелект и machine learning в медицината, телемедицината и други.