Участничката от първи сезон на "Ергенът" Людмила Костадинова, прочула се с емоционалната си реплика „Логика няма!“, ни сподели детските си спомени от Коледа и как празнува през последните години. Вижте интервюто й пред LadyZone.bg, в което определено логика има.

Снимка: Личен архив

Каква е Коледата в детските ти спомени?
С мама, татко, баба, дядо и лелите ми. Цял ден подготовка за Бъдни вечер, ухание на вкусотийки, любимата ми баница с кисело зеле (зелник). Очакването на подаръците и игрите с дядо на “Чифт или тек” с орехи. Винаги украсяваме дома си и елхата сутринта на 24 декември. Спомням си, че нямах търпение с дядо да извадим коледното дърво – една дървена конструкция с перка в горната част и свещички в основата с дървени еленчета и сърнички. Дядо Коледа носеше подаръците в полунощ, чаках го с нетърпение и винаги оставяше подаръците, без да го видя. Моето семейство е много сплотено и винаги се събираме за празниците. Надявам се, когато създам свое семейство, да запазя тази традиция и да дам семейния уют и на моите деца.

Снимка: Личен архив

Как празнуваш през последните години?
Отново в дома на баба и дядо се събираме всички за Бъдни вечер. На другия ден пак сме там, но вече на масата има сервирана пуйка, пържоли и просто се добавя още храна към трапезата от предишната вечер. Традициите, които спазваме, е прекадяване на дома за здраве, питка с късмети и любимите ми баница със зеле и тиква. От близо десетилетие стана традиция аз да меся питките и баниците, защото годината, в която завършвах училище, точно на Бъдни вечер загубихме моя прадядо и тогава всички тръгнаха към болницата. Останахме аз и баба, а тя има артрит в напреднал стадий и пръстите й са изкривени. Нямаше кой да меси и тогава за първи път тази задача свърших аз с нейните напътствия. От тогава до ден днешен усещам това като моя отговорност към семейството. Иначе на масата имаме греяна домашна ракия и усмивките са винаги на лицата ни придружени с песни и празнично настроение. Разменяме си подаръци. Това са любимите ми моменти с най-важните ми хора. Тези, които са ме възпитали и създали.

Снимка: Студио Фотосмагория

Какво си пожела от Дядо Коледа?
Все още не съм писала писмо на Дядо Коледа, но той ме познава достатъчно добре и съм сигурна, че изненадата ще е невероятна. Пожелавам най-вече много здраве за мен, близките и приятелите ми. Искам още дълги години да се радваме заедно на тези светли празници и на много други страхотни моменти.

Снимка: Студио Фотосмагория

Къде ще бъдеш на Нова година?
Все още нямам идея, но съм се подготвила с рокля и само чакам да ми кажат къде ще ме водят.

Снимка: Студио Фотосмагория

Какво си пожелаваш за 2023 г.?
Да е изпълнена с много положителни емоции, радост, щастие, здраве и любов! Очакват ме много хубави събития, свързани с мои приятелки и съм сигурна, че ще бъде една цветна и много различна година, така го усещам. Разбира се, си пожелавам да имам много работа и да продължавам да развивам моя онлайн магазин, защото обичам работата си и да радвам клиентите си. Благодаря на Блага, че се включи в коледната фотосесия, която заснехме в студио „Фотосмагория“ за моя магазин. С нея си дадохме втори шанс и се виждаме често.

Снимка: Студио Фотосмагория

Снимките от фотосесията са дело на Йоана Шарабова и Роси Кирова.

Снимка: Студио Фотосмагория

Останалите снимки можете да разгледате в галерията най-горе.