Когато говорим за почивни дни, с тях задължително идват и новите кино предложения за месеца. От екшън и фентъзи приключения, до драма и трилъри – това са част от филмите, които предстоят до края на годината.

Последният голям блокбъстър за 2020 г. излиза по кината само след три седмици. Това е "Жената чудо 1984" и този път филмовата поредица ни пренася във времето на Студената война. В своята нова мисия, принцесата на Амазонките ще се изправи срещу зловещата Чита. Гал Гадот е отново в коронната си роля, в ролята на Чита е Кристен Уиг, а Крис Пайн ще видим в ролята на Стив Тревър.


Мелиса Макарти също ще ни зарадва с нов филм. В лентата "Суперинтелект" тя влиза в ролята на бивш шеф на голяма корпорация, чието честно, но абсолютно безинтересно съществуване е преобърнато с краката нагоре, след като е избрана за наблюдение от първата в света система за изкуствен интелект, която може би ще управлява цялата планета.


А сега е време и за сериалите. Безспорен хит тази есен е "Дамски гамбит" на режисьора Скот Франк. Драмата, базирана на едноименния роман на Уолтър Тевис, ни отвежда в света на американското дете-чудо в шахмата Бет Хармън и ни поакзва света през 60-те години на миналия век. Главната роля е поверена на талантливата млада актриса Аня Тейлър Джой, която брилянтно влиза в своя образ.

Малко са продукциите тази година, които могат да се доближат до нивото на сериала "Отмяната". Криминалната психодрама с Хю Грант и Никол Кидман провокираха въображението на зрителите в продължение на часове след всяка нова серия. Лентата разказва за заможно семейството лекари, чиито живот се разпада след тежко престъпление, което постепенно започва да разплита заблудите зад фасадата на идеалното семейство, а драмата се превръща в публичен скандал.