Носителката на “Оскар“ Гуинет Полтроу, която миналата година участва в сериала „Политикът“ на Netflix, сподели коя е ролята, която най малко харесва. Очевидно най-малко удоволствие ѝ е доставило участието ѝ в сериала „Свалячът Хал“.

В комедията на братята Фарели тя играе ролята на много пълна жена. Партньор ѝ е Джак Блек, който играе ролята на непоправим сваляч, който вижда жените единствено като сексуални обекти. Той обаче е подложен на хипноза, което го кара да вижда не истинската външност на жените, а характера им, така че когато се запознава с персонажа на Гуинет се влюбва в нея, въпреки теглото ѝ.

Снимка: imdb.com

Тъй като героинята на Гуинет Полтроу редовно ни се показва ту като красавица от гледната точка на Хал, ту като дебелана от гледната точка на всички останали, почти през половината време от снимките актрисата е трябвало да носи голям костюм под дрехите си, за да изглежда дебела.

Именно докато е била с костюма е осъзнала колко е трудно за пълните жени:

Първия ден, когато бях с дебелия костюм, бях в един хотел и минах така през лобито. Беше много тъжно и смущаващо. Никой не ме поглеждаше в очите, защото бях пълна. Носех някаква черна тениска с голям снежен човек на нея. По някаква причина дрехите, които правят за жени с наднормено тегло са ужасни. Почувствах се унизена, защото хората се отнасяха към мен с такова пренебрежение.

Гуинет Полтроу

Снимка: Getty Images

В момента актрисата води предаване по Netflix, в което говори за здравословния начин на живот. Предаването „The Goop Lab“ се гледа от доста хора, но и понесе сериозни критики заради някои неточности и неправилни съвети.