Родена на 27 септември 1972 г. в Лос Анжелис, Калифорния, днес Гуинет Полтроу навършва 47 години. Сияещата звезда на Холивуд дължи блясъка си на своите корени. Роднините й по бащина линия са ашкенази, имигрирали от Беларус и Полша. Майка й пък е потомка на пенсилвански немци и бели барбадосци.

Снимка: Getty Images

Първото й актьорско участие е във филм, режисиран от баща й. И макар този факт да е важен за бъдещата й кариера, повечето хора я помнят с друго - връзката й с Брад Пит. След снимките на филма "Седем" двамата официално са двойка. Годежът им е през 1996 г., но връзката не издържа дори 7... месеца. През 1997 г. двамата се разделят. 

Снимка: Getty Images

 

 

От брака си с фронтмена на Coldplay Крис Мартин има две деца - дъщеря Епъл и син Моузес. „Достигнахме до заключението, че ще се разделим, докато все още се обичаме много”, споделят те в писмо, с което съобщават новината за раздялата си. 

 

 

Когато се снимала за ролята си на жена с наднормено тегло в комедията на Джак Блак – „Свалячът Хал“, една вечер Гуинет решила да отиде в близката кръчма, както била облечена с 90-килограмовия костюм. След това изразила разочарованието си от подигравателните реакции на хората, които забелязала.

Полтроу е абсолютен фен на йогата. Въпреки че мрази да става рано, сутрин става в 4:30 часа, за да посрещне слънцето върху йога килимчето си. Веднъж дори продала урок по йога за 74 000 долара на благотворителен аукцион.

В Instagram акаунта си споделя снимка, на която практикува йога чисто гола в планината. Негативните реакции на хората обаче не бяха свързани с голотата й, а със слабото й тяло. "Виждат й се ребрата" - гласеше един от коментарите под снимката. 

Снимка: Getty Images

В последните години Гуинер доверява кожата на лицето си само на т.нар. чиста козметика. Това са продукти, които не съдържат токсини. Попитана какъв грим не би си направила никога повече, Гуинет отговаря - "Не харесам тънките вежди, които бяха модерни през 90-те години. А също грим с много матирано лице." 

Снимка: Getty Images