Сватбата на лейди Габриела Уиндзор и Томас Кингстън е едно от най-бляскавите събития в английския кралски двор тази година. Тя се състоя на 18 май в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, където преди една година се ожениха принц Хари и Меган Маркъл.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лейди Габриела Уиндзор е дъщеря на Принц Майкъл на Кент, първи братовчед на Кралица Елизабет II. Той е внук на Крал Джордж V и Кралица Мери. За разлика от Меган, чийто сватбен тоалет беше елегантен и много изчистен, Габриела Уиндзор се беше спряла на изцяло дантелени детайли. Те бяха както върху роклята, така и върху воала.

Интересна подробност от големия ден е, че лейди Габриела Уиндзор е носила цели 4 сватбени рокли – нещо, което последните две кралски булки не направиха. Меган Маркъл и принцеса Юджини имаха само по два тоалета, предвидени за сватбения ден.

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosРазбира се, на бляскавото събитие присъстваха кралица Елизабет Втора, принц Филип, принц Хари, сестрата на Кейт – Пипа Мидълтън и съпругът й Джеймс Матюс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosСред поканените на сватбата бяха и членове на чуждестранни кралски фамилии. Сред тях беше и княгиня Мириам – съпруга на покойния княз Кардам, първороден син на цар Симеон II и царица Маргарита.

Тя беше облечена в нежна зелена рокля, която преливаше по дължината си в оранжево.

Снимка: kingsimeon.bg

Тоалетът й беше комбиниран с обувки на ток в телесен цвят и задължителните за дамите на подобни събития в английския кралски двор шапки, които се наричат fascinator.