Ким Кардашиян Уест е подписала ексклузивна сделка за подкаст със стрийминг платформата Спотифай, която ще обхване теми за неправомерното осъждане и реформи в наказателното право - подобно на работата, която върши за проекта Innocence Project.

Нестопанската организация работи за оневиняване на погрешно осъдени лица, пише Си Ен Ен.

За сделката първо съобщи "Уолстрийт джърнъл", като от изданието добавиха, че телевизионният продуцент Лори Ротшилд Ансалди ще бъде ководещ и копродуцент на подкаст сериите.

Снимка: Getty Images

Говорител на Спотифай потвърди сделката пред CNN Business, но отказа да предостави допълнителни подробности - включително датата на стартиране на проекта.

Сделката с Ким Кардашиян Уест е най-новата от поредицата ходове на стрийминг услугата да доминира в подкаст индустрията. През май Спотифай подписа многогодишна сделка за ексклузивен лиценз с едно от най-популярните подкаст предавания в света - "The Joe Rogan Experience" на Джо Роган. 

По-рано тази година Спотифай купи сайта за спорт и култура на The Ringer на Бил Симънс, който разполага с повече от 30 подкаста. 

Технологичният гигант Apple от десетилетия е доминиращият играч в подкаст индустрията, но Спотифай се опитва набира популярност, като инвестира в ексклузивни сделки.