Актрисата Кийра Найтли е станала майка за втори път. Точната дата на щастливото събитие не е известна, но преди дни холивудската звезда е била забелязана на разходка в Лондон със своя съпруг и новороденото им бебе.

34-годишната актриса и бившият член на британската рок група „Klaxons“ Джеймс Райтън са родители и на 3-годишната Еди, която се появи на бял свят през 2015 година. Актрисата от „Карибски пирати“ и бившият член на британската рок група „Klaxons“ се ожениха през май 2013 година в Париж.

Преди 2 седмици Кийра беше забелязана отново на разходка по улиците на британската столица в компанията на съпруга си и своята майка Шарън Макдоналд и по всичко изглеждаше, че раждането наближаваше. За бременността си Кийра съобщи през май месец по време на коктейл на Chanel – френската модна къща, на която Найтли е посланик от 2008 година насам.

През януари тази година в интервю за Balance magazine Кийра говори откровено за съвместяването на кариера в Холивуд с отглеждането на дете.

„Не мисля, че си даваме сметка за целия физически и емоционален маратон, през който преминават жените, когато станат майки. Чувствам се привилегирована. Имам подкрепа и имах изключителен късмет с кариерата си. Мога да си позволя добра грижа за децата ми и въпреки това все още намирам майчинството за изключително трудно.“

Малко по-назад във времето – през октомври миналата година, Кийра се обяви против натиска, който се оказва върху майките да изглеждат перфектно часове след раждането в есе, озаглавено “The Weaker Sex” („По-слабият пол“), което тя посвещава на „моето момиче“ – дъщеря си. В него говори още за майчинството, правата на жените и за несправедливостите, с които се сблъскват всеки ден.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Влагалището ми беше разкъсано. Ти дойде на бял свят с отворени очи. Ръцете ти бяха във въздуха. Крещяща. Сложиха те върху мен, покрита с кръв и верникс, главата ти беше обезформена от излизането от родовия канал. Пулсираща, задъхана, крещяща“, пише в него актрисата.

Есето е включено в книгата „Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies)“, издадена от британското издателство Penguin Books.