В последните няколко години кралица Елизабет Втора делегира много от задълженията си на обществена личност и монарх на внуците си Уилям и Хари, както и на снаха си херцогинята на Кеймбридж. Във вторник стана ясно, че Кейт Мидълтън е новият патрон на Кралското фотографско дружество, поемайки поста от самата кралица. Елизабет Втора става патрон на организацията през 1953 – годината на нейната коронация.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По всичко изглежда, че най-подходящият член от кралската фамилия, който да поеме поста, е именно съпругата на Уилям, която има изявен афинитет към фотографията. Това е така поради няколко причини. Кейт завършва история на изкуството в университета „Сейнт Андрюс“, където се запознава с Уилям. Нарича себе си „ентусиазиран фотограф аматьор“, а уменията й зад камерата многократно са били доказвани, защото зад портретите на трите й деца, които се публикуват за важни събития от живота им, стои именно тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

„Херцогинята на Кеймбридж има дългогодишен афинитет към фотографията и нейната длъжност като патрон на Кралското фотографско дружество ще подчертае благотворното влияние, което изкуството и креативността имат над емоционалното благополучие – особено за децата и младите хора“, съобщават в официално изявление от двореца Кенсингтън.

Малко след него Кейт се появи на фотографски уъркшоп за деца, организиран от Кралското фотографско дружество, където тя активно помага и се включва с практически съвети и напътствия към малчуганите.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos