Само година и два месеца след раждането на принц Джордж, Уилям и Кейт очакват втората си рожба. Това съобщиха в официално изявление от двореца "Кенсингтън", цитирани от в. "Дейли мейл" и "Ройтерс". Не е ясно в кой месец е херцогинята на Кеймбридж, но според източниците терминът й е през 2015 г.

От двореца разкриха, че Кейт страда от тежко гадене, каквото тя изпитваше през първата си бременност - "хиперемезис гравидарум" - състояние, което се характеризира с твърде тежко и често повръщане, криещо риск от дехидратация дехидратация. Кейт е под непрекъснатите грижи на лекари в двореца и до момента не се е наложило да бъде хоспитализирана.

От Кларънс хаус споделиха още, че: "Кралицата и членовете на двете фамилии са изключително щастливи от радостната новина."

Поздравления към Мидълтън и принц Уилям, както и радостта си от прекрасната новина, изразиха редица личности, сред които лидарът на Шотландската националистическа партия Алекс Салмънд и министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън.

На нас пък не ни остава нищо друго, освен да пожелаем на Кейт бързо възстановяване и лека бременност!