След последните си хитови филми, обикновено посветени на романтични европейски дестинации - „Вики, Кристина, Барселона”, „Полунощ в Париж” и „На Рим с любов”, неуморимият Уди Алън вече е готов със следващата си творба – „Син Жасмин” („Blue Jasmine”)

След излизането на трейлъра в мрежата, западните медии побързаха да го обявят за „завръщането му към драмата”. И да, макар последните му кино шедьоври да са по-скоро комедии, той винаги е бил лауреат на трагикомедията. Умело моделирайки филмите си, той оставя безброй възможности за интерпретация и затова ние ще избегнем точните определения.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Този път за своя муза Уди е избрал прелестната Кейт Бланшет. Елфът от трилогията „Властелинът на пръстените” сега влиза в ролята на Жасмин – жена, която обича луксозните неща и е свикнала да живее в разкош, осигурен от богатия й съпруг, който пък е изигран от талантливия Алек Болдуин.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изневиделица обаче всичко в живота на Жасмин се срива, а тя е принудена да се премести в Сан Франциско и да живее със сестра си. Нервният срив, чувството за справедливост и психическата нестабилност на главната героиня я поставят в противоречие с всички хора в живота й.

Както казва Уди, още по време на снимките: „Ще видите финалните стадии на кризата в живота на модерната нюйоркска домакиня”

Американската премиера на „Син Жасмин” ще се състои на 26-ти юли в Ню Йорк и Лос Анджелис. Веднага след това, Уди ще започне работа по следващата си лента. Не знаем заглавието, но вече се спрягат имената на Колин Фърт и Ема Стоун за актьорския състав. Уди наистина е най-неуморимият производител в кино индустрията и същевременно рядък диамант в киноизкуството!

Снимка: Getty Images/Guliver Photos