Карла Бруни разкри в социалните мрежи, че преди четири години е била диагностицирана с рак на гърдата и се е преборила с коварното заболяване.

В кратко видео, публикувано в Инстаграм профила й, бившата първа дама на Франция разкри, подробности за здравословните проблеми, с които се е справила.

Снимка: Getty Images

"Преди четири години бях диагностицирана с рак на гърдата" - с този надпис започва видеото, споделено от Карла Бруни. 

55-годишният бивш модел държи плакати с посланието, което е искала да сподели с последователите си. "Хирургия, лъчетерапия, хормонална терапия, преминах през обичайния процес за лечение на този вид рак. Но имах късмет: ракът ми все още не беше агресивен. Защото нямаше време да стане агресивен", споделя тя.

Разкривайки, че всяка година си е правила мамография, Карла Бруни добави: "Ако не го бях правила всяка година, днес нямаше да имам лява гърда".

"Не споделям този пост, за да ви разказвам подробности за здравето си. Това е отблъскващо за мен и дълго време се колебаех, преди да говоря за него", признава съпругата на Никола Саркози.

Тъй като октомври е месец за борба с рака на гърдата, Карла Бруни обясни, че е споделила опита си, за да подчертае важността на редовните профилактични прегледи: "Правете си мамографии, животът ви зависи от това", добави тя, превеждайки предупредителното си послание на английски, а след това и на италиански.

Снимка: Getty Images

Кампанията за повишаване на осведомеността за рака на гърдата, организирана от асоциацията "Розовата панделка", стартира в неделя на Шанз-Елизе, пише още БГНЕС. В розово маршируваха 99 жени и един мъж, засегнати от рак на гърдата, както и 100 лекари, изследователи и болногледачи.