„Писането за едно място е начин да изживеем отново емоцията от мястото, на което сме били. Винаги, когато погледнем поста и видим снимките, думите, винаги емоцията ни връща там“ - Росица Димитрова е от онази порода пътешественици, които разказват своите преживявания в интернет. Определя себе си като травъл блогър.

„Травъл блогърите това сме хора, които обикаляме по интересни, любопитни кътчета из България, из чужбина и после пишем за тях, така че и други хора да отидат до тях. Даваме съвети как да се стигне до тях, как да се подготвим, колко ще струва и доста подробности“.

Извън своята страст да пътува Росица се занимава с дигитален маркетинг и има собствена агенция. Започва да прави блога си след като завършва фотографски курсове.

Най-привлекателни за нея са нощната и пейзажната фотография. Тя е родом от варна и нейни морски снимки станаха част от книгата „Най-красивите кътчета по Черноморието“, по която работи съвместно с травъл блогърките Надежда Серафимова и Ели Иванова.

„Работата в екип ни позволи да направим един доста изчерпателен списък“, разказа тя. „Има някои по-известни места, както и някои тайни плажове, за които малко хора знаят.“