"Get you a woman who can do it all" - написа Доли Партън към колаж от свои снимки, които сподели в Инстаграм и така започна социално предизвикателство, в което бързо се включиха и други известни личности.

Как се роди това меме?

Доли Партън сподели кадъра, на който са показани 4 снимки, с които се представя в различните приложения, в зависимост от конкретната им цел - LinkedIn, Facebook, Instagram и Tinder. Особено голяма е разликата между LinkedIn, което се използва за търсене на работа, и Tinder - приложение за запознанства и срещи. "Стани жената, която може да направи всичко" - добави певицата и прикачи забавно емоджи към текста. Обичаме тренд сетърите във всяка една тяхна визия" - написаха в коментар от Инстаграм под поста на Доли. 
За по-малко от 24 часа мемето се завъртя из социалните мрежи и бързо намери своите последователи. 

Кой още се включи?

Американската актриса Кери Уошингтън, известна със своята роля в сериала "Скандал", беше следващата, която се включи в социалния експеримент със снимки. 

Дрю Баримор определено впечатли със снимка за Tinder, която е по-скоро като от филм на ужасите. 

Силвена Роу, част от журито на MasterChef, също се включи в предизвикателството. Тя винаги е показвала, че е жена, която има много лица - професионалист в кухнята, жена, която се грижи за себе си, социално отдадена със съвети за здравословно хранене и т.н. Припомняме, че новият сезон на MasterChef стартира на 24 февруари от 21 часа по bTV. 

Дженифър Гарнър, често споделя снимки и текстове, в които личи доброто й чувство за хумор. 

Социалният експеримент обаче не е само за жени. Гордън Рамзи постна свой колаж със снимки, показвайки, че и готвачите понякога напускат кухните. 

Стив Карел се включи с меме с текст, че и мъжете могат всичко. 

А какъв е смисълът?

На първо място - забавление и трупане на лайкове и последователи в социалните мрежи. Но този социален медиен феномен е приятно напомняне за това, че всички сме мултифункционални и многостранни личности. Както и че всички сме, малко или много, лъжци.