22-годишната милиардерка Кайли Дженър ще произвежда дезинфектанти за болниците в момент, в който те са в недостиг. Двете компании на Кейли Kylie Cosmetics и Kylie Skin пренасочват усилия в производство на дезинфектанти за ръце за здравните заведения в Южна Калифорния.

Снимка: Getty Images

И това съвсем не е всичко. Към инициативата се включва и майката на риалити звездата – Крис Дженър. Всеки флакон за дезинфекция ще съдържа послание до здравните работници „отдадени и работещи, за да защитят нашата общност.“

Миналата седмица Kylie Cosmetics обяви, че преустановява доставката на всички продукти, като мярка за предотвратяване на коронавируса. Може би това е причината младата милиардерка да реши да се включи в борбата срещу COVID-19.

Брандът за козметика на Ким Кардашиян KKW Beauty беше последван от същата съдба. И двете сестри по-рано дариха по 1 милион долара в борбата срещу коварния вирус, който вече се разпрострира и в САЩ. Парите ще отидат за закупуване на маски, предпазни средства и облекло за медицинските работници.