Това е Той. И днес навършва 50 години. Актьорът Юлиян Вергов отбелязва своя юбилей на 15.07.2020 г. Ролята му в сериала на bTV "Тя и Той" го показва в един от най-забавните образи на мъжете, който ни кара да скланяме глава на рамо, да се усмихваме леко и да го обичаме. Юлиан Вергов или пък просто онзи той, който е до нас.

"Когато бях малък и ме водиха на Златните, умирах да вляза в Интернационал, така и не успях, не ме пуснаха. Сега си го позволих, струваше си", споделя актьорът за една скоро сбъднала се своя мечта. Дали годините ни карат да сме по-смели в сбъдването, или е въпрос на усмивка и инат да си позволиш да направиш това, за което преди само си мечтал. Инатът определено е една от чертите в характера на Юлиян.

"Цял живот си останах темерут", споделя той в интервю, когато отказва да каже коя е жената до него и дали е влюбен. И продължава в типичния за него стил на откровеност - "Ако не те кефи някоя работа или жена, по-добре се гръмни!"

Той е... баща. Юлиан Вергов е предлагал брак само на една жена в живота си - бившата асистентка от известното в миналото шоу "Невада" Ирина. С нея има дъщеря Алена (18 г.), която често придружава баща си на пътешествия и снимки.

Той е... актьор. Вергов завършва актьорско майсторство в Театрален колеж „Любен Гройс“ в класа на професор Цветана Манева през 2001 г. Дебютира на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ в „Ромео и Жулиета“. Ролите му в театъра са безброй и от сърце му желаем още два пъти по толкова - „Чайка“ и „Хамлет“ в НДТ „Сълза и смях“, „Сватбата на Фигаро“ в Малък градски театър „Зад канала“, „Присъдата“ и „Престъпление и наказание“ в Театрална работилница „Сфумато“, „Козата, или коя е Силвия?“ в Народен театър „Иван Вазов“ и т.н. 

Освен в театъра, има роли и в  „Стъклен дом“ в ролята на безскрупулния Николай, а през 2012 г. играе г-н Савов в „Революция Z: Секс, лъжи и музика“. През 2015 г. печели наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България „за поддържаща мъжка роля“, за ролята на (Борис Сарафов) в „Солунските съзаклятници“, Народен театър „Иван Вазов“.

Актьорът обожава морето, карането на сноуборд, мотор, сърф и ски. Тези хобита изискват страст.

Той е... човекът, който гори в това, което прави. И това не е излишна патетика. Птосто естествено състояние на един актьор.

И макар в компанията на приятели да се чувства изключително добре, а такива Юлиан има много, купон по повод рождения му ден няма да има, заради пандемията.

Пожелаваме му работещи театри, публика с огън в очите, вдъхновение и да не спира с ролите и увмивките. Пък той... Той си знае как да го направи!