Двама от най-добрите бачата танцьори в света посетиха България, за да покажат тайните на чувствения танц на родните си почитатели. Те са Янис и Зоуи. 

Страстните им танци привличат и покоряват милиони почитатели по света. Когато идва за пръв път в България, Янис открива, че хората са много добронамерени. "Бяхме изненадани от топлотата, с която ни посрещнаха...", споделя той. "Не знаехме много за България преди това. Тук се чувстваме много уверени, заобиколени от приятелски настроени хора. Природата е прекрасна", разказва Зоуи за предаването COOLt

Снимка: Янис и Зоуи


Кои са Янис и Зоуи?

Янис

  • бивш учител по физическо
  • преподавател по испански език в германско общообразователно училище

За пръв път се докосва до този танц преди 5-6 години, когато живее в Аржентина. Тогава си казва "Уау, това ще бъде обявено за незаконно в Германия!" Подобна изява на близост и чувственост не са характерни за германските социални порядки. Започва да учи бачата и след няколко години този танц става популярен и в Германия. 

Снимка: Янис и Зоуи

Зоуи

  • родена в Германия
  • дипломиран психолог
Снимка: Янис и Зоуи


Точно преди 2 години се срещат на танцово парти, организирано в социалната мрежа. Зоуи го забелязва и решава да го поканя на танц. "Спомням си колко се вълнувах, как телата ни се докосваха при танца, как се движеха в синхрон. Тогава за първи път, чрез Янис, усетих какво е "бачата", беше разтърсващо емоционално преживяване."

За Янис това преживяване също е много силно. Когато се прибира вкъщи след партито, той казва на родителите си -"Току-що срещнах един ангел."

Снимка: Янис и Зоуи

Предупреждават обаче, че бачатата не е танц за флиртуване и търсене на интимен партньор. Просто това е красив танц и начин да общуваш с непознати хора. "Бачата е танц на любовта - споделена или несподелена. В него има нежна чувственост и еротика, но не е задължително да води до интимна връзка", споделя Янис.

Двамата правят танцова школа в Кьолн и вече 2 години са неразделни.

Снимка: Янис и Зоуи

Цялото предаване гледайте в btvplus.bg >>