След носещите се сред феновете слухове новините вече са официални – на 22 септември излиза готварска книга, вдъхновена от популярния ситком „Приятели“. „Friends the Official Cookbook” е написана от Аманда Никол Йе и съдържа над 90 рецепти, повлияни силно от героите в любимия на няколко поколения сериал.


Интересно е да се отбележи, че сред рецептите ще могат да се открият както шедьоври на Моника, така и жалките опити на Фийби да готви.

Всяка рецепта включва инструкции стъпка по стъпка как да бъде приготвено ястието. А към всяка от тях съответства и епизодът от сериала, който я е вдъхновил, така че след като сте готови с готвенето, може да се храните, докато гледате любимите си герои.

Новините за излизането на книгата идват, след като стана ясно, че снимките на специалния епизод, който щеше да събере шестимата актьори отново, беше отложен.

„В началото мислехме, че снимките ще бъдат отложени за месец или два, но в момента изглежда, че ще е за доста по-дълго“, заяви Боб Грийнблат, директор на Warner Media Entertainment.

Заснемането на новия епизод на „Приятели“ беше обявено през февруари и плановете бяха всички звезди от сериала да се включат – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Матю Пери, Дейвид Шуимър и Мат Лебланк.

Книгата ще струва 29.99 долара и се предлага за предварителна поръчка в Амазон.