Иво Аръков показа още един свой талант - на музикален изпълнител. Първата му песен вече е факт. AROMATA е горещо парче за любовта, от която боли, но и ни прави решителни. 

Бързам да разбера повече за парчето, а след телефонния разговор с него, тембърът му още отеква в ушите ми. Само мога да си представям какво е този глас да пее в близост до теб. Оказва се, че пеенето за него не е каприз, нито нещо "самонадеяно", а отдавнашно желание, страст и много положен труд. 

"Това е песен за

ИЗГАРЯЩАТА ЛЮБОВ, КОЯТО НИ БЕЛЕЖИ

До степен да не можем да продължим. Клипът обаче завършва с приемане на действителността, да бъдем смислени и решителни."

Самият той приема тази песен като възможност да затвори страница от своя собствен живот. И признава, че в момента е щастлив в любовта си, а не го боли. 

"Смела стъпка" - така Аръков нарича появата на първата му песен. "Харесва ми да се занимавам с музика и продуцентство. Тази идея дълго време отлежаваше в съзнанието ми, просто не попадах на правилните хора." Вдъхновение получава от лятното турне с Кирил Кирилов, Кирил Ефремов и Виктор Стоянов. С Искрата пък успява да съчетае работата си по особено добър начин. 

 

Признава, че през годините не е спирал да ходи на уроци по пеене, при вокални педагози и хора от музикалния бранш. 

ИМЕТО НА ПАРЧЕТО Е AROMATA

"Пишем го и на кирилица, и на латиница. Ако можех, и на китайски бих го написал."

A писането, също като пеенето явно е в кръвта на актьора. Защото той е и един от авторите на текста на парчето. Допълват се чудесно с Искарата и Росен Димитров. 

Признава, че ако трябва сам да напише текст, ще прекали с дългите изречения. "А те не стават за песен!". Затова се доверява на професионалистите с дълъг опит в обалстта. 

НЕ ЗАРЯЗВАМ АКТЬОРСТВОТО!!!

За Иво пеенето е естественото допълнения към неговите творчески занимания. 

"Те са в една посока. Не ставам аграр. Тук просто едното помага на другото."

Всъщност първото си предложение да започне кариера като певец получава много преди тази първа песен. То идва от Галин. А поводът е една песен за голям хранителен магазин. Тогава отклонява офертата. 

Идеята явно е имала нужда да узрее, за да се получи това, което сега феновете му могат да вдъхнат - AROMATA. 

Защото когато човек прави нещата и влага сърце, те просто се получават. Доказателство за това е и фактът, че успява да си представи и да сподели идеята за клипа в рамките на само един телефонен разговор. 

"Изникна ми на веднага, разсъждавайки върху текста. Просто ми беше много лесно да реагирам на момента"

ВНИМАНИЕ ГОРЕЩО

Партньорка на Аръков в клипа е Десита. 

Благодарен й е, че е приела да участва в него, а присъствието й, признаваме, е особено осезаемо.

Горещите сцени обаче в никакъв случай не са причина приятелката му да ревнува.

"Тя е моя приятелка и затова, защото няма нищо против и осъзнава какво работя и какви са сцените, в които участвам. Ние сме артисти, които пресъздават друга история в друго пространство."

Издава ни, че двамата ще прекарат Свети Валентин заедно.

"Вечеря, гледка, романтика, музика..."

Разбира се, че музиката ще е част от този ден помежду им. AROMATA (на рози или просто на споделеност) също.