"Моята бивша съпруга Женя Браун почина през 2021 г. Трябва да попитате моята настояща приятелка Габриела как преминах през това, защото беше доста смразяващо за мен", сподели през уикенда актьорът Иво Аръков пред Алекс Сърчаджиева в предаването в „Животът по действителен случай“ по bTV.

"Рязко загубих почва под краката си, защото това е човек, когото съм обичал с цялото си сърце и душа", споделя той.

ЗА ЛЮБОВНИТЕ ВРЪЗКИ С ХОРА ОТ ШОУБИЗНЕСА

"Истината е, че ние се разделихме. И ние се разделихме, преди да се разведем - с идеята, че тази раздяла ще бъде кратка. Тя е адвокат от Русия. След като се разделих с Мика Стоичкова, аз си казах, че не искам повече да имам контакт с хора, които са от бранша – не искам да са актриси, певици и т.н.", каза Аръков.

"Не исках да имам любовни отношения с хора, които са от шоубизнеса. Исках човек, който да е от тотална друга професия, която да не е конкурентна на моята. И да не се търси някаква слава и медии – защото Мика, малко или не, търсеше също медийното внимание. Не исках да имам човек до себе си, който да бъде и моя бизнес по един или друг начин", откровен е актьорът.

ЗА АМБИЦИИТЕ НА СЪПРУГАТА МУ КАТО АКТРИСА

"Много се влюбих – страхотен човек беше, с уникално чувство за хумор. До един момент, в който тя не се влюби в това, което правя аз – тя се влюби в моята професия и каза: "Искам да ставам актриса", спомня си той.

"В момента, в който чух това, аз избеснях, лицето ми стана червено и си казах: Не, защо, Господи? Когато всичко е прекрасно и всичко е ОК, защо и това трябва да се случи. Както и да е, казах й, че ще я подготвя за университета в Лондон – подготвих я, приеха я. Аманда Брайън, която беше моята киноучителка и която ми даде добрата основа за киното, я прие", допълва той.

"Вече не се виждахме всеки ден, имаше дистанция, което всеки ден ставаше все по-голяма и по-голяма – до един момент, в който усетихме, че аз самият се дистанцирам. Защото аз знам за една 30-годишна жена какво е тепърва да навлиза в актьорската кариера и ужаса, с който ще се сблъска в това да седи и да чака телефона да звънне и някой да каже: "Искаме те за тази продукция". След което в тази продукция да ти дадат 1000 евро и да ти кажат: "Оправяй се". А ти си се борил десет години за това нещо...", огорчен е той.

ЗА ДИСТАНЦИЯТА В ОТНОШЕНИЯТА ИМ

Актьорът споделя, че след като са се оженили е имал намерение да създаде дете, но това не е имало как да стане, защото тя е искала да се развива като актриса.

"Какво, деца, няма как… Аз тепърва искам да правя кариера. Дистанцията ставаше все по-голяма и по-голяма във времето. И така в един слънчев ден решихме да се разведем", споделя Аръков.

"Тази дистанция, че аз спрях да се чувам с нея и да се виждам, ме срази – просто издърпа чергата под краката ми и паднах в тази бездна, че никога няма да мога да й кажа това, което съм искал да й кажа. И никога няма да мога да я подкрепя с онова, с което мога да я подкрепя в нейната професия", признава той.

ЗА РАЗВОДА, ЗАГУБАТА И ПРОШКАТА

"Толкова много неща бих исках да й кажа. Първо бих искал много да й се накарам и да й кажа: Видя ли, че бях прав, лайно такова. Защо ти беше нужно да страдаш и да преминаваш през всичките тези гнусотии на нашата професия? Ти си реализирана като адвокат, ти си прекрасна такава, каквато си в това, което правиш. Защо ти е нужно да се занимаваш с нещо, което не е твое – остави го да си мое. Остави любовта да се случва – защо трябва любовта да се счупи? Аз съм й простил, разбира се - много след като се разведохме", допълни Аръков.