Индонезийска инфлуенсърка се извини, след като беше атакувана онлайн, заявявайки преди това, че ще продаде девствеността си на търг и ще дари средствата на хората, засегнати от COVID-19 пандемията.

Във вече изтрито видео Сара Кейл твърди, че наддаването за девствеността й ще започне от 2 млрд. рупии - или около 135 000 долара.

"Аз, Сара, вземам най-отговорното решение в живота си да продам на търг девствеността си, започвайки от 2 млрд. рупии. Сто процента от средствата ще бъдат дарени на всички борещи се срещу COVID-19 и всеки, който се нуждае от пари", казва Кейл.

Сара завършва видеоклипа, като благодари на феновете си и казва, че се надява те да "могат да вземат положителното от това". Те обаче не остават особено очаровани от постъпката й. Бюти инфлуенсърката започва да получава онлайн атаки от хора, които я наричат ​​"отчаяна".

Въпреки че някои се опитват да защитят Сара в стил "Това е нейното тяло и нейният избор".

В последвала публикация Кейл се извинява и твърди, че видеото е чист сарказъм и ироничен удар срещу онези, които не приемат сериозно пандемията, пише Coconuts Jakarta.

Кейл казва, че не е осъзнавала сериозността на своите действия, докато хората не започнали да тормозят семейството й онлайн.

"Съжалявам, че провокирах дискусията. Всъщност търгът за девствеността ми беше сатирична идея към онези, които не са отговорни към ситуацията", написа тя в Инстаграм профила си.

"Но явно сарказмът ми беше прекалено голям и аз дълбоко умолявам за вашата прошка. Нямах намерение да обиждам жените, а също и да продавам на търг девствеността си", продължава тя.

Кейл добавя, че ще дари "1000 пакета стоки от първа необходимост", които сама ще плати, пише South China Morning Post.

"Никога не бих продавала себе си или достойнството си", пише Кейл.

Но нейното извинение и обяснение не убедиха всички, че това не е просто лош рекламен трик, с който да увеличи популярността си в социалната мрежа.