Все повече инфлуенсъри се включват в тренда "Instagram versus reality" (Instagram в сравнение с реалността). Чрез съпоставянето на две снимки те напомнят на своите последователи да не приемат всичко едно към едно. Защото зад всеки перфектен кадър се крият десетки не толкова добри, грим и много дигитална обработка. Освен това никой не изглежда перфектно 24 часа в денонощието и не трябва да се потискаме при разглеждането на бляскавите снимки.

Разбира се, за инфлуенсърите това е начин да се сдобият с още фенове и да печелят още по-добре от публикуването на снимки, но трябва да им признаем, че разкриването на реалността има благотворен ефект върху тийнейджърите, които жадуват за одобрение от околните и в стремежа за повече лайкове стигат до крайности.

Чеси Кинг
25-годишната лондончанка се е посветила на това да „разбие перфектния ви фийд“ и често публикува снимки, които можем да определим като волни. Понякога дори използва хаштаг #DearBodyThankYou, за да окуражи всички да харесват телата си.

Сара Путо
23-годишната финландка ни напомня как малка промяна в ъгъла на заснемане може да се окаже фатална.

Виктория Спенс
„Искам всяка жена да се чувства комфортно относно външния си вид“ – пише в краткото описание за себе в Instagram 24-годишната красавица от Манчестър, Великобритания.

Ваня Уикстрьом
Шведската инфлуенсърка използва хаштага #letskeepitreal, за да ни напомни да се придържаме към реалността.

Малин Бьорк
Бьорк работи като персонален фитнес инструктор, но не се срамува да покаже дребните дефекти по тялото, които дори професионалистите имат.

Ким Брит
Дори самият профил на швейцарката се казва The Truth is Not Pretty (Истината не е лицеприятна). С тези кадри тя напомня, че и след най-милото кученце трябва да се чисти.