Феновете в южния индийски щат Керала винаги са се отличавали с любовта си към футбола в една страна, която по принцип е луда по крикета. С нищо не се различаваше и изминалата неделя, когато се състоя финала на Световното първенство в Катар, тъй като всички трескаво се подготвяха да гледат зрелищния футболен спектакъл между Аржентина и Франция.

И докато аржентинските и френските знамена се веят по улиците, а феновете се събират на тълпи пред екраните по улиците, за да гледат мача, една индийска двойка изпъкна тотално на общия запалянковски фон със своята отдаденост към най-великата игра. Случва се така, че сватбеният ден на Сачин и Атира съвпада с финала на Световното в неделя - и въпреки, че са постигнали съгласие за повечето неща относно протичането на сватбената церемония, те не искат да направят компромис с отбора, който ще подкрепят като двойка на финала.

Сачин е пламенен фен на аржентинската футболна звезда Лионел Меси, докато Атира е страстна привърженичка на френския национален отбор.

Часове преди двата отбора да се срещнат на стадион „Лусаил“ в Катар в един от най-зрелищните мачове в историята на Световното първенство, двамата се венчаят на церемония, проведена в град Кочи.

Но това не е типичната индийска сватбена церемония - върху накитите, цветята и традиционното сватбено облекло двойката носи футболни фланелки с номер 10 - Атира е с тази на френския нападател Килиан Мбапе, докато Сачин – на аржентинската звезда Меси.

Вестник Malayala Manorama съобщава, че след сватбената церемония двамата са побързали да приключат с празненството, за да се върнат навремето в къщата на Сачин в Тируванантапурам, която се намира на 206 км от Кочи, за да наблюдава финала, оказал се един от най-зрелищните на всички времена.

Припомняме, че Аржентина спечели финала след изпълнение на дузпи с 4-2 (след резултат от 3:3 в редовното време и продължението), давайки шанс на 35-годишния Меси най-накрая да вдигне трофея от Световната купа в кариерата си.

Победата на Аржентина беше отпразнувана с фойерверки в Керала, където Меси и компания имат множество почитатели.

Вижте повече за Меси и Мбапе в следващото видео: