Днес футболната легенда Наско Сираков и една от легендите ни в художествената гимнастика Илиана Раева отбелязват цели 36 години от сватбата си. В мил пост във Фейсбук Илиана определя съвместния си живот с Наско като танц и все още го нарича „мое прекрасно момче“.

Историята на любовта им

Наско е този, който инициира срещата между двамата. Преследва я три месеца, докато успее да й каже, че един футболист иска да се запознае с нея. На първата им среща той я взема от дома й с кола и я води на ресторант. След 3 дни следва втора среща.

„Аз бях убеден от първата ни среща, че това е жената на моя живот и че трябва да си изживея живота с нея“, споделя футболната легенда в предаването „Търси се“ през 2011 г.

Снимка: Търси се, bTV

„Тя е много честна в отношенията, тя е изключително крехка като физика, но цял живот съм имал един невероятен гръб в нейно лице. Тя ме е подкрепяла и е стояла зад мене и ме е защитавала повече, отколкото себе си.“

Снимка: Търси се, bTV

Отношенията между една от най-здравите семейни двойки в българските спортни среди, а и не само, невинаги са били безоблачни и розови. И Наско, и Илиана споделят, че са били много силни характери. Илиана е тази, която започва да прави първа компромиси – най-вече с гордостта си.

„Една любов, която мина през всичко – много изпитания, много драми и тежки моменти, страшно силна любов и сексуална връзка.“

В интервю пред bTV преди 2 години Наско Сираков дава рецептата, с която са запазили брака си:

"С любов, с послъгване тук-там, с отношение... Така се запазва. Илиана е великолепен човек. Каквото и да кажа за нея, ще е малко. Всяка сутрин ѝ казвам, че я обичам."

Двамата имат две дъщери. През 2016 година Илиана и Наско станаха баба и дядо. Тогава по-малката им дъщеря Виолета роди момиченце, което кръстиха Илиана. През септември 2019-а Виолета се омъжи за футболиста на „Левски“ Георги Коруджиев.

Пожелаваме им безоблачен и щастлив семеен живот и да се радват на още много внуци!