Преди малко повече от година инстаграм звездата Кайли Дженър беше обявена за най-младият милиардер в света. Тя е натрупала огромното си състояние благодарение на дейността си в социалните мрежи и собствена козметична марка. Тази седмица обаче списание Forbes развенча мита за богатството на Кайли - изглежда 22-годишната жена е излъгала колко пари печели, за да създаде впечатлението, че е по-богата, отколкото всъщност е.

Авторитетното издание посочва, че по-голямата част от богатството на инстаграм моделa е спечелена благодарение на продажбата на дял от козметичната ѝ компания “Kylie Cosmetics”. Досега се смяташе, че сделката е била на стойност 1,2 млрд. долара. Според информацията, открита от Forbes, истинската стойност е доста по-ниска.

Снимка: Getty Images

В статията се посочва, че “на базата на новата информация и като вземем предвид ефекта на COVID-19 върху модната индустрия, според нас Кайли Дженър, дори да е взела 340 милиона долара след продажбата, не е милиардер.

Според изчисленията на Forbes най-оптимистичният вариант за богатството на Кайли е по-малко от 900 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Авторите на статията посочват, че нито Кайли, нито някой друг от семейство Кардашиян-Дженър, които списанието определя като “хора, открили как да печелят пари от това, че са известни само защото са известни”, е отговорил на въпросите им. В социалните мрежи обаче Кайли Дженър коментира статията и написа: “Какво е това, мислех, че е достоверен сайт. Виждам само некоректни твърдения и предположения без доказателства. Никога не съм искала каквито и да е титли и не съм си пробивала пътя натам с лъжи. НИКОГА! Точка.

Кайли също така твърди, че може да изброи поне 100 по-важни неща, на които списанието да обърне внимание, вместо да се занимава с богатството ѝ.