Ерос Рамацоти се развежда с дългогодишната си половинка Марика Пелегринери. Италианските медии подозират от дълго време за охладнелите им отношения, защото на различни събития съпрузите не носели брачните си халки. Двойката обявява официално раздялата си с изявление, в което обяснява, че разводът е по взаимно съгласие - "Това бяха 10 прекрасни години. Заедно изградихме прекрасно семейство и бяхме щастливи по незабравим начин. Спокойни сме в избора, който е споделен, и ще продължим да се виждаме често".

Снимка: Getty Images

Рамацоти и Пелегринери се запознават през 2009 г., когато красавицата връчва награда на италианския изпълнител. Още на сцената прехвърчат искри и двете знаменитости скоро обявяват публично връзката си. Въпреки голяма възрастова разлика (24 години) двамата изглеждат лудо влюбени. След 5-годишна връзка Рамацоти предлага брак на половинката си. Заедно създават прекрасно семейство с две деца – Рафаела (на 7 години) и Габрио (на 4 години).

Снимка от сватбата им през 2014 г. >>

Това беше вторият брак на певеца след този с Мишел Хунцигер. Тя се разделя с певеца през 2002 г. и италианецът остава с разбито сърце. Настоящият развод на Ерос най-вероятно също не е лек за певеца, защото според италиански медии става въпрос за афера на Пелегринери с друг мъж.