Нови рубрики, лица и провокации към зрителите е подготвил екипа на предаването “Преди обед” през новия сезон, който започва на 5 септември от 9:30 ч. в ефира на bTV. Всеки делничен ден в студиото при Деси и Сашо по любопитни и вълнуващи теми ще сядат интересни и важни събеседници, а добре познати, но нови за предаването лица, ще водят интригуващи и разнородни рубрики и поредици.

Виктор Стоянов, познат на публиката от романтичното риалити “Ергенът”, е сред новите лица, които ще бъдат част от есенния сезон на „Преди обед. В каква роля ще влезе този път той, зрителите ще разберат скоро от ефира на bTV. “Със сигурност ще бъде нещо различно от амплоато, с което е познат”, издава творческият продуцент на предаването Георги Тошев.

Други две обичани риалити звезди, които ще зарадват аудиторията със своето присъствие, са финалистите от последния сезон на „Сървайвър“ – Ванко и Гани. Двамата ще се грижат за добрата форма на зрителите в рубриката “Ти можеш!”. Финалистите от последния сезон на “Сървайвър” ще помагат на феновете с упражнения за всяко място, дом и сезон. Към тях ще се присъединяват и много популярни лица, за да подсилят телевизионните тренировки.

Радина Червенова започва нова поредица “Работещи майки”, в която ще разказва историята на познати и непознати жени, които успешно съчетават ролята на майки, съпруги и професионални реализирани дами. В риалити поредицата Радина ще следва своите героини в напрегнатия им делник. Известната тв водеща е многодетна майка, която от години успява да съчетава различните роли. Тя ще продължи да води и рубриката “Опасни връзки”, която се радва на голям зрителски интерес, но тази година темите в рубриката ще подсказват зрителите.

Новата рубрика “Здрави” ще бъде водена от д-р Мартин Генов, когото зрителите помнят от миналия сезон с поредицата “Успешните”. Всеки понеделник той ще кани специалисти по теми на зрителите и ще среща телевизионната аудитория с вълнуващи истории на пациенти и доктори. За здравето на природата и нейното опазване ще се говори в рубриката „Зелени минути“. В нея водещият Владимир Гешев ще запознава зрителите с различни добри практики в грижата за околната среда.

“Аз, потребителят” е поредица, която ще следи за спазването на правата ни и ще търси път към решаването на проблемни казуси, с които всеки един от нас се сблъсква. Целта е гражданското общество да бъде информирано и да отстоява правата си. Неин автор е Светозара Лазарова, журналист с опит в разплитането на казуси и търсене на най-практичните решения за справяне с ежедневни, битови и институционални проблеми.

Рубриката “Виртуален свят” пък ще е посветена на справянето ни във все по-технологичните измерения на ежедневието. Как да ползваме социалните мрежи, как да се ориентираме кои са истински и кои фалшиви новините в мрежата, ще ни помогне специалистът Милен Стаматов.

Новата поредица “Кухня в куфар” ще разказва за места и хора през вкусната и полезна храна по света и у нас. Пътешественическият дух на Венета Георгиева и Георги Тошев ще срещне зрителите с екзотични маршрути, вкусни блюда, полезни подправки и необикновените истории на хора, решили да променят личните си стереотипи на живеене. В “Да, шеф” Веси Цюрбрюг ще кани най-известните готвачи в понеделник с нови рецепти и ще ни учи всеки четвъртък как да се храним лесно, здравословно и бързо само с няколко продукта.

Поли Недкова ще поставя зрителите на мястото на интересни герои от различни сфери в новата поредица “На твоето място”, за да разкрие повече за навиците и тайните на личности, за които другите говорят.

Обичаният актьор и фокусник Ненчо Илчев се завръща в “Преди обед” с две магически поредици. Едната ще разкрива тайните на занаята на най-малките, а втората ще разказва и за живота на прочути български магове, които правят кариера в България и по света.