Продаде се емблематичният суитчър на принцеса Даяна на цена от 42 700 британски лири на анонимен купувач. Блузата е била подарък за принцесата от Сър Ричард Брансън. В средата на 90-те Даяна се появява многократно на тренировките си с точно този суитчър, за да изглежда по един и същи начин, за да не храни папарашкото внимание към себе си.

Продавачът е Джини Ривет - треньорката на принцеса Даяна в продължение на 7 години. Тя е получила суитчъра като подарък едва няколко месеца преди трагичната катастрофа, отнела живота на Даяна. Ривет продава блузата, заедно с бележка от принцесата, на която пише "Мила Джени, с много любов от Даяна". А ето какво публикува треньорката относно продажбата:

Даяна е известна с благотворителната си дейност и е може би най-любимата принеса на английското общество. Ето защо Ривет ще дари парите от продажбата на суитчъра на нуждаещо се семейство от Мауави. Джини споделя: "Зная, че Даяна би подкрепила решението ми!". Първоначално аукционната къща RR Auction House, провела търга, оценила блузата на 5 000 британски лири, но приходите надскочили очакванията, достигайки до 42 700 лири.

А знаехте ли, че принцеса Даяна е щяла да участва във филм?