През 2017 г. Ема Стоун получи наградата „Оскар“ за главна женска роля. Това, освен че със сигурност е нещо, за което е мечтала откакто е решила да е актриса, е бил много специален момент за нея, защото статуетката ѝ беше връчена от Леонардо ди Каприо, в когото като дете е била лудо влюбена.

Актрисата сподели това в Шоуто на Джес Кейгъл:

„Гледала съм „Титаник“ на кино седем пъти и половина“, сподели тя. „Той беше любовта на живота ми. Имах си подписан негов постер откакто бях 12-годишна.“

Снимка: Getty Images

Когато филмът „Титаник“, който направи Леонардо ди Каприо световна звезда, излиза, Ема е само на около 9 години. Тя е израсла с образа на Леонардо ди Каприо, но дори в най-смелите си мечти не си е представяла, че един ден той ще ѝ подаде най-голямата кинонаграда, която актьор може да получи.

Снимка: Getty Images

„Това беше най-сюрреалистичният момент в живота ми. Не можех да повярвам, че се случва“, каза още тя.

Снимка: Getty Images

Сега вече двамата биха могли да се срещат като равни – всеки от тях е получавал „Оскар“, всеки се радва на огромен успех заедно са сред най-търсените актьори в Холивуд. Въпреки това Ема не може да преодолее притеснението, че среща идола си от детство.

„В главата ми той винаги ще си остане Джак Доусън“, призна тя. Джак Доусън, разбира се, е героят на Ди Каприо в „Титаник“.