Паскал върху Гал, Скейт върху Кейт, Пен върху Джен - звездите полудяха по нови мемета в Инстаграм, които се римуват с имената им. 

В продължение на години много родители поддържат мита за пътуващия елф, който идва от Северния полюс , наблюдава дали децата са послушни, а след това докладва всичко на Дядо Коледа. Тази година обаче знаменитости направи свеж обрат в легендата. Много от тях споделят свои снимки в Инстаграм с актьор или герой от филм, "кацнал" на рамото им като малък елф. 

Рийз Уидърспун, Дженифър Гарнър, Елизабет Банкс и още звезди поставиха нова светлина върху елфската традиция - Elf on the Shelf.

Всичко започва от актрисата Гарсел Бове, която споделя меме на Инстаграма си. На нея тя е просто небрежно си седи на рамото на Колин Фарел. 

Много от звездите веднага се включиха във виртуалното предизвикателство.

А от това се появиха и нови, смешни хаштагове - Ханкс върху Банкс за мемето, на което актьорът Том Ханкс е поседнал на рамото на актрисата Елизабет Банкс. Тя сложи хашаг #MyElf, давайки по този начин име на тренда. 

Рийз Уидърспуун направи крачка напред, като сложи актьорскияя състав на филма от 1978 г. "Грейс" да танцува върху рамото й. Така се появи #Grease-on-Reese.

Скейт върху Кейт

Звездата Кейт Уолш сложи снимка на Тони Хоук на скейтборд върху рамото си. И така веселата игра продължи. 

Пен върху Джен

"Хей, Рийз Уидърспуун и Елизабет Банкс, предизвикахте ли ме?" попита Дженифър Гарнър в поста си в Инстаграм. Върху рамото на актрисата пък се разхжда актьорът Шон Пен. 

Паскал върху Гал

Актрисата Гал Гадот използва снимка на своя приятел Педро Паскал. "Знаеш, че обичам доброто предизвикателство!" написа тя. 

Искате ли елф върху рамото си? Ето как става

  • Звездите си правят собтсвена снимка и добавят обработена на програма за фотокорекция фигура на човек, чието име или фамилия се римува с тяхното.
  • Обикновено избират снимка от червения килим или от емблематично участие във филм, интервю, сериал и т.н.
  • Фигурката се смалява, така че да добиве размерите на елф.

Всичко е с цел забавление на основата на известната предимно в САЩ празнична игра. При нея децата се стараят да открият къде е поставена куклата на елфа, който ги наблюдава. 

Играта е вдъхновена от детската книжка "Елф на рафта: Коледна традиция" (2005 г.) на Чанда Бел. Тя разказва историята за това как елфи шпионират деца от Деня на благодарността до Бъдни вечер, за да докладват на Дядо Коледа кой е бил палав и кой  - добър.