Убедени сме, че всеки първи, който чете този текст, е готов да пътува, да се забавлява и да открива нови и нови места. Още повече, когато става дума за безплатно пътуване из Европа. Вероятно все още не вярвате на това, което четете. И ние! Информацията обаче е съвсем реална, а организатор на инициативата е Европейската комисия.

Търсят се 8 човека, които ще бъдат разделени на 4 групи по двама. Всяка от групите ще има определен маршрут и ще измине с минибус 12 хиляди километра за 1 месец. Изживяването обещава на включилите се да опитат местна храна, да посетят, открият и изследват нови места. Четирите региона, върху които ще се фокусира проектът са Дунавският, Балтийският, Средиземноморският и Атлантическият.

Приключението на колела ще се осъществи през пролетта и лятото на 2018 година. Всички, които участват в него, ще заснемат клипчета и ще споделят изживяванията си. В края на всяко пътуване ще бъде представен филм, който ще послужи като онлайн пътеводител на Европа.

Чудесна инициатива на Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия! Всеки, който желае да участва, може да се запише на специалната страница на Road Trip Project. Изискванията са да сте на възраст между 18 и 30 години. Крайният срок за записване е 11 февруари.

 

С осъществяването на проекта ЕК си поставя за цел да стимулира икономическия растеж на всички региони в Европейския съюз, както и да подобри качеството на живот на местните.