Джордж Клуни и Джулия Робъртс са приятели от десетилетия - работили са заедно по филмите "Океановата единайсеторка" (2001), "Океановата дванайсеторка" (2004) и "Чудовище с пари" (2016), а сега се обединяват в екипа на "Билет до рая".

54-годишната красавица заяви тази седмица, че актьорът от А-списъка на холивудските звезди ѝ е помагал, когато е била сама в Австралия, за да снима романтичната комедия.

"Бяхме в един своеобразен балон и това е най-дългото време, в което съм била далеч от семейството си. Не мисля, че съм прекарвала толкова много време сама от 25-годишна възраст", казва Робъртс пред "Нй Йорк Таймс".

Снимките на филма са се състояли между ноември 2021 г. и февруари 2022 г., според "Ню Зиланд Хералд".

Докато семейството на Клуни - съпругата му Амал и близнаците им - е било на снимачната площадка, Робъртс е била сама, съобщава "Дейли Мейл".

Тя е омъжена за 53-годишния Дани Модърн от 20 години и заедно имат три деца: Хейзъл и Финей, които са на 17 години, и Хенри, който е на 14 години.

"Започнахме на остров Хамилтън с всички тези диви птици, а Джулия имаше къща долу точно под Амал, мен и децата", обяснява Клуни.

Снимка: Getty Images

"Аз излизах рано сутрин и казвах: "Каа-каа", а Джулия излизаше и казваше: "Каа-каа", споделя той.

"И тогава ние й носехме долу чаша кафе. Тя беше леля Жужу за моите деца", заявява актьорът.

Семейството на Робъртс в крайна сметка стигна до Австралия, но "трябваше да лети до Сидни и да се подложи на карантина в продължение на две седмици, преди тя да може да ги види", казва Клуни.

Джулия също така се пошегува, че "са им били необходими 80 дубъла", за да заснемат единствената сцена с целувка в "Билет до рая".

По време на промоцията на последния им съвместен филм, дългогодишните приятели се подиграха, че екранното им гушкане е отнело "около шест месеца", за да се усъвършенстват, пише още БГНЕС.

"Да. Казах на съпругата ми [Амал Клуни]: "Бяха необходими 80 дубъла", казва актьорът пред "Ню Йорк Таймс". "Тя беше като: "Какво, по дяволите?".

Това кара Робъртс да изясни ситуацията: "Бяха нужни 79 дубъла, в които се смеехме, а след това един дубъл, в който се целувахме."

"Е, трябваше да го направим както трябва", намеси се Клуни.

Снимка: Getty Images

Бащата на две деца също така разкри, че ролите им са били "ясно написани" за тях от Ол Паркър, който първоначално написал имената на героите им като Джорджия и Джулиан.

"Не бях правил романтична комедия от "Един прекрасен ден" насам - не съм успял като Джулия в този форум - но го прочетох и си помислих: "Е, ако Джулс е готова за това, мисля, че може да е забавно", каза той пред изданието.

Междувременно Робъртс заявява, че филмът "някак си има смисъл само с нея и Клуни" поради тяхната "химия".

"Имаме приятелство, за което хората са наясно, и влизаме в него като тази разведена двойка. Половината Америка вероятно си мисли, че сме разведени, така че това е в наша полза", пошегува се тя.

Те играят бивши съпрузи, които имат мисия да попречат на дъщеря си да направи същата грешка, която те са направили преди 25 години, като са се оженили млади.

Във филма дъщерята на героите им Лили (в ролята Кейтлин Девър) среща любовта на живота си по време на следдипломна екскурзия до Бали, докъдето родителите ѝ трябва да пътуват, за да променят решението ѝ.