Дженифър Гарнър ще изпълни главната роля в сериала на "Последното нещо, което той ми каза" (The Last Thing He Told Me ) на стрийминг платформата Apple TV+. Холивудкста звезда ще бъде и изпълнителен продуцент на поредицата.

Базиран на бестселъра на "Ню Йорк Таймс", сериалът е продуциран от компанията Hello Sunshine на Рийз Уидърспун, пише още "Дедлайн".

Романът на Лора Дейв беше публикуван на 4 май от "Саймън и Шустър", като прекара повече от шест месеца на върха в класацията за бестселъри на "Ню Йорк Таймс". Той беше продаден в повече от 1,3 млн. копия, което го превърна в един от най-продаваните романи за 2021 г. Книгата се предлага в 32 държави по света.

Гарнър ще замени Джулия Робъртс, която първоначално е трябвало да бъде звездата в продукцията, но се е наложи да откаже ролята заради натоварен график.

Снимка: Getty Images

Адаптацията на "Последното нещо, което той ми каза" ще проследи историята на жена (Гарнър), която създава неочаквани взаимоотношения с 16-годишната си доведена дъщеря, докато търси истината за мистериозното изчезване на съпруга си.

Гарнър наскоро участва и продуцира филма Yes Day на "Нетфликс". След това актриста ще участва в научнофантастичния филм The Adam Project заедно с Райън Рейнолдс, Зоуи Салдана и Марк Ръфало.