35 знаменитости ще получат звезда на Алеята на славата в Холивуд, сред тях са актьорите Джулия Робъртс, Крис Хемсуърт и Октавия Спенсър, които са избрани заради приноса си към киното.

За участието си в телевизионни сериали и програми са отличени Кристина Апългейт (позната на българските зрители най-вече като Кели от „Женени с деца), Синди Крофорд, Тери Крюс („Бруклин 9-9“), Майло Вентимиля („Герои“).

Освен актьори, сред звездите има и музиканти - 50 Cent, Алиша Кийс и други.

Своя звезда на Алеята на славата ще получи и един измислен персонаж – Батман.

Разгледайте снимковата галерия, за да видите кои са другите попълнения към Алеята.

Големите актьори, които все още нямат звезда на Алеята на славата

Джулия Робъртс не е единствената актриса с голям опит, милиони фенове и много награди, която досега не е поставяла името си на Алеята.
Срез звездите няма да намерите и имената на Леонардо ди Каприо, Опра Уинфри, Брад Пит, Анджелина Джоли.

Джордж Клуни пък отказа да присъства на церемонията по поставянето на звездата си и по тази причина все още няма да намерите името му, макар че още преди години беше решено да се постави такова. Това се нарича „клауза Спрингстийн“, тъй като големият музикант е бил първият, отказал да се появи на церемония, след като всички други изисквания са били изпълнени.

Друг подобен случай е легендарният актьор и режисьор Клинт Истууд, който има запазено място на Алеята на славата, но не и звезда. Причината за това е, че просто не проявява интерес към оказаната чест.

След смъртта на актрисата Кари Фишър хиляди фенове на „Междузвездни войни“ поискаха нейното име също да се постави сред звездите, но това няма да се случи скоро. По регламент трябва да минат поне пет години след смъртта на човек, за да може да бъде номиниран. Кари почина на 27 декември 2016 г.

Как се получава звезда на Алеята на славата и защо Доналд Тръмп има такава

Някои актьори се шегуват, че да оставиш името си на Алеята е по-трудно, отколкото да получиш „Оскар“. За да стане това, звездата трябва да бъде номинирана от инициативен комитет пред Търговската палата на Лос Анджелис. След това се провежда гласуване, при което се решава кои звезди ще се появят сред звездите.
Избраните актьори и музиканти след трябва да направят задължително дарение от 40 000 долара, след което сами да организират събитие за медиите, на което да открият звездата си.

Обикновено филмовите студиа организират номинациите и дават парите за големите си актьори, за да промотират новите си филми, но реално всеки би могъл да получи такава. През 2007 г. Доналд Тръмп също получи звезда на Алеята, но откакто влезе в политиката тя редовно бива подлагана на вандализъм.