През ноември миналата година съдът в Лондон се произнесе по делото, което американският актьор Джони Деп заведе срещу британския таблоид „Сън“. Тогава съдът постанови, че Деп няма основание да съди вестника за клевета заради думите, че е „бияч на съпруги“. Това решение се оказа сериозен удар върху кариерата на актьора, но той още не е готов да се откаже и обжалва.

Най-сериозният нов аргумент, който защитниците на Джони Деп имат срещу бившата му съпруга Амбър Хърд е, че тя е излъгала съда, като е заявила, че е дарила всички 7 милиона, които е получила от споразумението си с Деп.

Снимка: Getty Images

Амбър Хърд всъщност е дарила по-малко от два милиона, като е обещала, че ще дари останалите, но в показанията си пред съда е оставила съдията с впечатлението, че е дарила цялата сума. Това, според адвокатите на Джони Деп, е важно, защото е оставило съдията с грешно впечатление за характера на актрисата.

Снимка: Getty Images

След като излизаха заедно няколко години, Джони Деп и Амбър Хърд се ожениха през 2015 г. Само няколко месеца по-късно актрисата, която по това време беше на 30, поиска развод и обвини съпруга си в домашно насилие. Три месеца след това двамата се споразумяха и Джони Деп даде на съпругата си 7 милиона долара.

През 2018 г. Амбър Хърд отново разпали скандала, след като публикува есе, в което говори за травмата, която е получила от домашно насилие. В текста си тя не посочва, че говори за Джони Деп, но това се подразбира. През 2019 г. звездата от „Карибски пирати“ заведе дело срещу бившата си жена и срещу британския таблоид, който го нарича „бияч на съпруги“.

Според Джони Деп Амбър Хърд е „златотърсачка“ и се е омъжила за него само заради парите му. Екипът му представи нови доказателства, които разкриват, че тя е манипулирала част от доказателствата за предполагаемото насилие. Именно затова за тях е толкова важно да докажат, че актрисата е задържала по-голямата част от парите от споразумението.

Снимка: Getty Images

След като съдът в Лондон отхвърли искането на Деп, студиата „Уорнър“ прекратиха договора си с актьора и той много бързо се превърна в един от нежеланите актьори на Холивуд. Това е много лош знак за предстоящото дело срещу Амбър Хърд, което беше отложено за 2022 г. Джони Деп съди бившата си съпруга за 50 милиона долара, но шансовете да спечели изглеждат минимални.