След 2 години и половина брак и 6 години като двойка, Дженифър Анистън и Джъстин Теру обявиха, че се разделят.

„С цел да предотвратим ненужни спекулации, ние решихме да обявим раздялата си. Решението беше общо, направихме го в края на миналата година. Ние сме двама най-добри приятели, които решиха да се разделят като двойка, продължавайки приятелството си“, се казва в официалното изявление на холивудската двойка.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

В него двамата допълват за решението си да се разделят и да съобщят на всички истината с цел предотвратяване на слухове. Въпреки раздялата си, двойката обяви, че двамата ще запазят добрите си отношения.

„Преди всичко сме решени да поддържаме дълбокото уважение и любов, които изпитваме един към друг.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар Джъстин и Дженифър да са взели решение за раздяла в края на миналата година, както се казва в изявлението, двамата отпразнуваха Нова година заедно с традиционната си ваканция в Мексико в компанията на близки приятели.  

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актьорите прекарваха много малко време заедно през последните месеци. Теру често беше забелязван в Ню Йорк, далеч от техния дом в Лос Анджелис. Миналата година беше натоварена и за двамата, като всеки от тях работеше по свой проект и филм. Джен беше забелязана да празнува рождения си ден на 11 февруари в компанията на близки приятели, но Теру не присъствал.

По всичко изглежда, че Джен и Джъстин ще запазят добрия тон в отношенията си. Източник на списание People, който е близък на звездата от „Приятели“ споделя пред изданието, че двамата са разделени от няколко седмици, а Джен продължава живота си, чувства се добре и няма никакви индикации, че е разстроена.

„Тя и Джъстин бяха преди всичко приятели и винаги се уважаваха много. По всичко изглежда, че отношенията им ще продължат в същата посока“, допълва източникът на списанието.