Дженифър Анистън разкри за първи път в интервю пред списание "Allure" как се е опитвала да забременее чрез инвитро процедура.

Актрисата коментира болезнените слухове, които са я съпъствали през годините, като разкрива, че зад това стои тайна борба с безплодието.

"Всичките години на спекулации… Бяха наистина трудни времена", споделя Анистън.

Анистън се раздели с Брад Пит през 2005 г. след 5-годишен брак, като тогава имаше сериозни спекулации, че е избрала актьорската кариера пред децата и затова се стигнало до развода.

"Минавах през инвитро оплождане, пиех китайски чайове, всичко, за каквото се сещате... Хвърлих всички усилия по въпроса. Щях да дам всичко, ако някой ми беше казал: "Замрази яйцеклетките си. Направи си услуга. Просто не го мисли", допълва тя.

"Опитвах се да забременея. Това беше предизвикателство за мен, пътят към мечтаното бебе", казва Анистън пред изданието.

"Това бяха абсолютни лъжи - че съм егоист и се вълнувам само от кариерата си. И не дай си Боже една жена да е успешна и да няма дете. И че причината, поради която съпругът ми ме напусна е защото не съм го дарила с дете. Нямам какво да крия по отношение на този въпрос", споделя актрисата.

Анистън обаче не съжалява за това как са се развили нещата.

"Ето ме днес. Корабът отплава. Всъщност чувствам малко облекчение сега, защото вече го няма въпроса "Мога ли?". Не ми се налага да мисля повече за това", казва тя.

"Чувствам облекчение, че този въпрос вече не стои на дневен ред", категорична е 53-годишната актриса.

"Чувствам се най-добре така, както съм днес - по-добре, отколкото когато и да било през 20-те и 30-те години от живота си дори, или в средата на 40-те. Трябваше да спрем да си казваме лоши неща. Един ден ще станеш на 65 и си мислиш - изглеждах страхотно на 53", отсича тя.

Вижте повече за Дженифър Анистън в следващото видео: