Актрисата Джейда Пинкет Смит за пръв път коментира ситуацията на наградите „Оскар“, когато съпругът ѝ Уил Смит удари шамар на комика Крис Рок, след като той си позволи да направи коментар за плешивостта на Джейда.

Снимка: Getty Images

„Надеждата ми е, че тези двама интелигентни и способни мъже ще имат възможност да излекуват отношенията си“, каза тя в собственото си токшоу. „Надявам се, че ще разговарят и ще се сдобрят.“

Ситуацията се превърна в голям проблем за Уил Смит, на когото беше забранено да посещава церемонията по раздаването на най-големите кинонагради за период от 10 години. И то точно след като успя да спечели първия „Оскар“ в кариерата си.

Снимка: Getty Images

Гневът на Уил Смит беше предизвикан от това, че липсата на коса при Джейда не е нейно лично решение. Съпругата му е болна от алопеция – заболяване, което причинява косопад.

Положителната страна на неприятната ситуация е, че покрай шума, който се вдигна около шамара, повече хора научиха за заболяването на Джейда. От нощта на оскарите много хора, които имат същия проблем, са се свързали с нея, за да споделят преживяванията си.

Снимка: Getty Images

„Използвам момента, за да дам на останалите хора с алопеция възможност да разкажат историите си, за да разбере светът какво всъщност е алопецията“, каза още Джейда.

Още по темата: