Дженифър Лопес и Шакира влязоха в историята като първите латиноамериканки, които изнесоха супер шоу в полувремето на Super Bowl. Двете латино диви изнесоха грандиозен спектакъл в рамките на 12 минути. Джей Ло (50 г.) и Шакира (43 г.) цветно, ясно и на висок глас показаха защо и двете продължават да са на върха в шоубизнеса. Точно в този ден колумбийската певица имаше и рожден ден. 

Преди изпълнението си Лопес сподели снимка в Инстаграм профила си с Шакира с текст „Нека покажем на света какво могат да направят две малки латино момичета.“ И те го направиха – изнесоха толкова енергично и красиво шоу, че със сигурност дълго ще се говори за него.

Снимка: Getty Images

Джей Ло – латино фурията с танц на пилон и огледално боди на Версаче

Дженифър Лопес носеше слоеве от дрехи, които събличаше по време на изпълнението си, разкривайки все по-атрактивен аутфит. На сцената излезе, носейки криле от пера, показващи флага на САЩ, които след това се промениха в знамето на Пуерто Рико. Макар да е родена и израснала в Бронкс, родителите на Дженифър всъщност са пуерторикански емигранти.
Последва танц на пилон, сваляне на още един тоалет, под който се показа огледално боди на Версаче.  


По женски - как Джей Ло остана с перфектна коса през цялата нощ?

Мъжът, който стои зад епичните вълни в косата на Дженифър Лопес, е стилистът Крис Епълтън. Той споделя, че прическата и цялостното състояние на косата й е резултат от една седмица в опити и грешки. Когато Епълтън приготвя косата на суперзвездата за двучасов спектакъл, взема предвид влиянието на различни фактори - пот, машините за вятър, резките движение с главата по време на танци и др. За Суперкупата е имало и други усложнения – влажността и топлината в Маями. След като изпробва няколко визии, вземат решение за набор от обемни къдрици.

  • Епълтън използва едносантиметрова малка преса, за да получа наистина здрава основа.
  • След това я сресва и навива с по-голяма преса – 5 см.
  • За стилиста е важна подвижността на косата, защото това показва, че е жива. За да постигне динамична форма, той поставя метални клипсове в корените. След това я издухва със студена струя.
  • Color wow Dream Coat се нарича серумът, който се поставя за водоустойчивост.
  • Финалът е спрей за блясък, който гарантира, че дължините ще изглеждат копринени от всеки ъгъл, с който ги снимат камерите.

По стъпките на мама?

Дъщерята на Джей Ло Ема Муньос и детският хор се присъединиха към изпълнението на “Born in the USA” на Брус Спрингстийн. Ема изпя началото на „Let’s Get Loud“ преди майка й да излезе на сцената.

Снимка: Getty Images

Шакира - бели денс и огън в кръвта

Шакира започна с изпълнение на хита от 2009 г.“She Wolf”. Пластичността винаги е била една от стихиите на певицата, затова и нямаше как да не бъдат включени елементи от бели денса в хореографията й. Кръг светлина и парче от въже – достатъчни елементи за ефектно изпълнение на - “Whenever, Wherever”. Преди да отстъпи сцената на Лопез, Шакира изпя и последния си хит “Callaíta”. 

Снимка: Getty Images

"Благодаря ти JLO за нощта, в която показахме колко много могат да дадат латиноамериканците" , това написа в профила си във Facebook Шакира няколко часа след шоуто. 

12 минути, а всъщност един заразяващ с настроение мегамикс от хитове, който обедини много музика, флирт, овладян до перфекционизъм ритъм и движение.

Снимка: Getty Images