Увековечена на кадри, които се виждат веднъж в живота, двойка се сгоди под рядката комета NEOWISE, която може да бъде наблюдавана на всеки 6800 години.

33-годишният американец Джон Никотера и 26-годишната му половинка Ерика Пендрак се запознават в Инстаграм, като оттогава вече живеят заедно година и половина.  

Джон обмисля да й предложи още миналата Коледа, но предвид карантината заради COVID-19, той решава да види дали прекараното време вкъщи ще се отрази добро на връзката им.

Звездите се намесват в перфектното време - рядката комета C/2020 F3 (NEOWISE) прелита над Северното полукълбо между 15 и 23 юли. А Джон и Ерика тръгват към Олд Фордж, Ню Йорк, за да наблюдават космическия феномен, където той е решил да й предложи.

След като научава за плановете му, неговият приятел Тим Лийч, който е фотограф, предлага да дойде, за да заснеме големия момент за двойката под преминаващата комета. 

Докато те съзервацаха небето и прелитащата комета, "просто си спомням какво щастие мина през мен", каза Джон. "Всичката нервност се изпари в този момент. Просто си казах: Толкова съм влюбен в това момиче. Ще го направя."

След като той й предлага, Ерика избухва в сълзи, преди да каже "да". Те обаче не могат веднага да се прегърнат заради продължителната експозиция на фотокамерата и трябва да останат почти изцяло неподвижни, за да се получи снимката добре.

Всичко това идва като пълна изненада за Ерика, която казва: "Просто съм много щастлива, че Тим успя да дойде и да улови този момент за нас. Той увековечи най-големия момент от живота ми досега. Това не е обикновен спомен."

Джон споделя спиращите дъха кадри в Туитър, където бързо привличат вниманието на потребителите. Астронавтът Гарет Райсмън, който е любимец на Джон, дори пише към снимките: "Отлично. Поздравления!"

Джон и Ерика планират да се омъжат през следващото лято.