Много потребители в социалните мрежи (и по-специално Инстаграм) чувстват завист от "перфектния" живот на инфлуенсърите, а на други (като мен) направо им става зле. Истината е, че зад тези стриктно градени образи стоят много часове упорита работа, а понякога и цели екипи от хора - гримьор, стилист, коафьор, фотограф и прочее. 

Базираната в Амстердам влогърка Rianne Meijer (407 хил. последователи в Инстаграм) обаче хвърля светлина върху процеса на заснемане на "безупречните" снимки, споделяйки как стоят нещата отстрани. Перфектният кадър не е щракнат и споделен набързо - търси се точният ъгъл, най-добрата светлина и перфектният филтър, през който всичко да мине. 

С две думи, нищо не остава нережисирано - дори позата на кутрето на ръката. "Бекстейдж" снимките й обаче действат приземяващо и успокояващо, напомняйки, че няма нищо извънземно в инфлуенсърите - и те са обикновени хора с бръчки на шията и прозявки от умора.

Дано, когато хората вече видят "перфектни" снимки на красиви момичета и започнат да се чувстват неудобно заради "обикновения" начин, по който изглеждат, да си спомнят как биват заснети - те никога не са толкова съвършени, колкото изглеждат. По-скоро подобни кадри вече само ще ги разсмиват.

Какъвто е пресният случай на Джес Джордж - селфи кралицата от метрото, която почти успява да изтанцува "Макарена", докато си направи заветното селфи в полупразна мотриса. Тя успя да вдигне селфи летвата на ново ниво, заснемайки почти цяла фотосесия, докато пътува през уикенда за обяд с приятели. Облечена в прилепнала черна рокля и силно ентусиазирана - вероятно от привлекателния си външен вид, тя подпира смартфона на чантата си и започва да позира между седалките като за корицата на септемврийския брой на "Vogue".

Хората в метрото вече са свикнали да слушат разговорите на останалите - затова слушалките са най-великото човешко изобретение на 20 век. Но вече са принудени да гледат и фотосесиите им - нямат избор, докато очилата за виртуална реалност не станат масово достъпни. Така (в събота късен следобед) съдбата се оказва безмилостна към Бен Яр, пред чийто поглед се вихри силуета на Джес Джордж. Актьорът и писател не пропуска шанса и заснема близо едноминутно видео с 23-годишната брюнетка. След което го качва в Туитър. Естествено, нещата избухват и клипчето получава повече от 30 000 ретуита в социалната мрежа. 

Вайръл видеото логично стига и до самата Джес Джордж, която благодарение на него вече има не 200, а повече от 25 000 последователи в Туитър. Ето как се става известен за един ден. Но да не се отклоняваме - така изглеждат "перфектните" селфита от спонтанната фотосесия на Джес Джордж от метрото, заради които става цялата онлайн истерия. 

Поредната, за която никой няма да си спомня утре.