Защо да правиш нещо „като момиче” да е обида? Милиони жени са променили света. Милиони момичета са променили значението на израза „като момиче”. Заради тях това е комплимент. А колко от нас всъщност го приемат като такъв?

Стегнете се, момичета! Кампанията на Always #LikeAGirl е вдъхновена от вас! Последното проучване на компанията разкрива, че 2/3 от момичетата не са уверени, че мястото им е в професионалния спорт и че 51% от участничките в изследването ще прекратят спортната си кариера до края на пубертета. За да излезе този проблем на яве, Always работи заедно с Нанет Бърнстейн – носителка на „Оскар” за режисура, за да разбере какво всъщност се крие животът на активно спортуващите момичета, за да се чувстват те така. 

 #Самата режисьорка споделя, че тя е израснала със спорт и разбира неговата важност в животана момичетата. „Спортът помага както за изграждане на увереност, така и за придобиване на умения, които ще служат на момичетата през целия им живот напред”, казва Нанет Бърнстейн. Тя се надява, че видеото й ще мотивира момичетатa и ще ги накара да спортуват.

 

За вдъхновение служат и Олимпийските игри в Рио през август тази година, където представянето на жени спортисти е с повишен обществен интерес . Проблемно е, че 7 от 10 момичета, които се отказват от спорта по време на пубертета – именно възрастта, която е отговорна за изграждането ни като личности след време. Те признават, че са усещали, че мястото им не е в спорта заради липса на подкрепа, критика, стереотипи. Изглежда, че този проблем наболява все повече, а Олимпийските игри са най-подходящия момент да се наблегне на него. Самите спортуващи момичета споделят, че усещат предимствата на редовното спортуване. Те се чувстват по-уверени, придобиват умение за работа в екип и развиват лидерските си качества.

#Who runs the world? Girls! Дръжте се като момичета и и се включете в кампанията, за да запазим момичетата част от спорта. Нека да си помогнем взаимно. Качете снимка, видео или пуснете туийт с хаштаг #КатоМомиче, за да покажете, че подкрепяте спортуващите млади момичета. Помогнете им да се вдъхновят от вас.