На всеки от нас понякога му се иска нещо различно. Хората сякаш обичаме да изпитваме страх. С какво друго можем да си обясним популярността на филмите на ужасите? Обичаме и тръпките по гръбнака. Днес направихме класация на десетте най-зловещи места. 9 от тях можете да посетите, а последното... просто недейте.

#Припят, Украйна

Снимка: iStock


Напълно изоставен и застинал сега, населението му е било над 50 хиляди души преди евакуирането му заради ядрената авария в Чернобил.

#Висящите ковчези, Филипините

Снимка: iStock


Членове на местно племе погребват починалите не под земята, а във висящи на скали ковчези. По този начин те смятат, че приближават телата на хората по-близко до духовното и свръхестественото.

#Старото еврейско гробище, Прага

Снимка: iStock


Гробищата по принцип са достатъчно зловещо място. Старите - още повече. Но това е на върха на класацията. То е било създадено през 1478 година, като от тогава пространството в него е свършвало няколко пъти и върху него се добавят допълнителни и допълнителни слоеве от гробове един върху друг. Днес те вече са 12. Има около 12 000 видими надгробни камъка, но над погребани.

#Островът на куклите, Мексико

Снимка: iStock


Някога за този остров се е грижил Дон Джулиан Сантана, за когото се твърди, че е открил удавено момиченце във водите около мястото, където малко след това е открил и плаваща кукла, която закачил на дърво в памет на детето. Цели 50 години Сантана продължавал да закача кукли по клоните. След това той се удавил в същите води. Днес островът е туристическа атракция, към която принос дават и неговите посетители.

#Катакомбите в Париж

Снимка: iStock


Когато говорим за зловещи туристически дестинации, това място, задно с Чернобил, може би са най-популярните в света. В подземните тунели на Париж се съдържат останките на над 6 милиона тела.